SEVEN

Het meditatieve concert seVen neemt je mee langs de zeven essentiële stappen van het leven, terug naar je oorsprong. Ieder niveau van Leven wordt ‘aan’ gezet tijdens dit helende concert. Terwijl je luistert naar songs, sounds en meditaties, ervaar je dat je tot leven komt in je lichaam, emoties integreert, de toeschouwer wordt van gedachten, je hart opent, bewust kunt scheppen, resoneert met je originele blauwdruk en je volledige potentieel gaat leven.
 
Experience Concert seVen takes you through the seven essential steps of life. Each level is ignited in this healing concert taking you back to your original state of wholeness. Whilst listening to music, songs and meditations you experience coming alive in your body, embracing your emotions, observing your mind, opening your heart, uplifting your soul, accessing your blueprint and living from your highest potential.
 
Why seVen dimensions?
There are seven days in a week, seven colors in a rainbow and seven whole notes in an octave. Christians believe God created the world in seven days, Hindus speak of seven heavens, Muslims circle the Kaaba stone seven times and when the Buddha was born he took seven steps. Seven is a special number, because it represents the essential frequencies of which existence is made. All of life travels through these frequencies in order to reach its maximum potential. Experience these levels of initiation through this sound healing concert.
 
 
ZIE AGENDA RECHTS BOVENAAN VOOR DATA EN DETAILS
 
 

 

OVER HET EFFECT VAN MUZIEK:

Muziek is de meest directe manier om je te verbinden met je oorsprong en afgestemd te raken op de frequenties van de kosmos. Muziek is hoorbaar licht. Deze oerfrequenties werden door de Griekse wijsgeer Pythagoras de ‘harmonie der sferen’ genoemd. Hij was een van de eerste geleerden die doorhad, dat alles in de natuur (van stenen tot sterren, van planten tot mensen) volgens dezelfde wiskundige en geometrische patronen wordt gebouwd en ontwikkeld. Zo onder, zo boven, zeiden de oude Chinezen. Van het kleinste atoom tot immense sterrenstelsels: steeds weer zie je dezelfde patronen, dezelfde frequenties, dezelfde toonladders. 

Rond 1600 zag de Duitse astroloog, astronoom, wis- en natuurkundige Johannes Kepler dat de hemellichamen die om de zon draaien een vergelijkbare verhouding tot elkaar hebben als de noten in ons muzieksysteem. Het universum bleek één grote symfonie te zijn, één groot orkest dat harmonisch en ritmisch in beweging is en een kosmisch muziekstuk voortbrengt. Die muziek lijkt (hoe kan het ook anders?) veel op de muziek die wij op aarde maken (zo onder, zo boven). Van de 78 tonen die door de verschillende planeten verhoudingen worden gevormd, behoren 74 tot de grote terts toonladder die wij al eeuwen gebruiken. Wij denken misschien dat wij muziek maken, maar in feite is het precies andersom: de muziek maakt ons. Muziek, in zijn meest pure vorm, is een afspiegeling van de kosmos.

Grote componisten door de eeuwen heen hebben gevoel gehad voor deze harmonische verhoudingen. Van Mozart is bekend dat hij niet zozeer componeerde, maar zijn muziekstukken ‘gedownload’ kreeg. Hij was meer notulist dan componist en stemde af op de muziek der sferen. Dat verklaart ook het zogenaamde ‘Mozart effect’: het feit dat psychiatrische patiënten die naar zijn muziek luisteren sneller herstellen. Mozart’s muziek stemt hen als vanzelf weer af op de oorspronkelijke orde. Ook de muziek van Bach getuigt van een groot wiskundig en mathematisch inzicht, wat duidt op een heldere afstemming op kosmische principes. Wat Bach wellicht voor een deel intuïtief aanvoelde door zijn grote afstemming, is nu ook wetenschappelijk verklaarbaar. Luister maar naar de befaamde Duitse musicoloog Joachim Berendt: ‘De verhoudingen van het menselijk lichaam komen overeen met de mathematische verhoudingen van de planetaire banen. De verbinding tussen mens en kosmos bestaat uit de muzikale verhoudingen die op deze manier een universeel, ordenend principe in de meest reële zin van het woord vertegenwoordigen.’


MUZIEK BRENGT JE IN EEN STEMMING

In vrijwel alle oude geschriften en scheppingsmythes wordt verteld dat de wereld werd geschapen door geluid: in den beginnen was er het woord, was er klank. Die ene oerklank bracht de kosmos in beweging. Er ontstonden nieuwe tonen die op hun beurt weer met andere tonen resoneerden en zo werd een zich eindeloos uitbreidend universum geboren. Als het zo is dat ons lichaam dezelfde muzikale opbouw heeft als de sterren, dan kun je gezondheid en ziekte definiëren als toestanden van al dan niet afgestemd te zijn op de blauwdruk van het leven – of je dat nu God, Universum, Liefde, Al of Allah noemt. De vraag die mij bezighoudt is: hoe klonk die eerste oertoon? En: hoe klinkt muziek die ons doet resoneren met de harmonie der sferen?

De kracht van muziek is dat het voorbij gaat aan ons verstand en rechtstreeks tot het hart spreekt. Hierdoor is muziek in potentie een van de krachtigste geneesmiddelen, maar ook (wanneer frequenties worden gebruikt die niet helend en ordenend zijn) een van de grootste ziekmakers. Reclamemakers en andere demagogen maken al langer dankbaar gebruik van het vermogen van muziek om mensen in een bepaalde ‘stemming’ te brengen. Niet voor niets gebruikte Hitler marsmuziek en stukken van Wagner om mensen in zijn gareel te brengen. Muziek kan worden misbruikt om ons juist verder van onze oorsprong af te brengen en zelfs ziek te maken.


HELENDE EN ZIEKMAKENDE FREQUENTIES

Als je onderzoek doet naar de frequenties en toonladders die de kosmos gebruikt om atomen, DNA, cellen, bomen, mensen en sterren te bouwen (van de miljarden mogelijke frequenties worden slechts een kleine duizend gebruikt) dan zijn die niet in overeenstemming met de muziek die wij dagelijks om ons heen horen. De frequenties die ons systeem afstemmen op de blauwdruk van de schepping liggen rondom een oertoon (‘grondtoon’ of ‘rustpunt’ in muziektermen) van A = 432 Hz (Hertz is het aantal trillingen per seconde). Veel oude muziekstukken werden rondom deze grondtoon gecomponeerd. Maar tegenwoordig staat de grondtoon op 440 Hz, hetgeen schadelijke frequenties oplevert voor ons lichaam.

Het is wetenschappelijk goed te verklaren waarom de frequenties die voortkomen uit 432 Hz zo puur en helend zijn. De optelsom van de nummers van ieder octaaf levert steeds het getal 9 op of een veelvoud van 9. De boven- en ondertonenreeksen uit een 432 Hz toonlader behouden in het hoog en laag hun karakter (numerologisch een 9). Hierdoor blijft de muziek transparant en wordt niet modderig. Dit is de reeks: 27 - 54 - 108 - 216 - 432 - 864 – 1.728 – 3.456 – 6.912 – 13.824 – 27.648. Numerologisch is dit: 9-9-9-9-9-9-9-9. 

Het ligt dus voor de hand om onze muziek af te stemmen rondom deze grondtoon, maar in 1936 bepaalde de American Standards Association dat de grondtoon van muziek op 440 Hz zou worden gezet. Tegenwoordig is dat vrijwel overal de standaard. Alles wat we op de radio, televisie, Itunes, etc horen, stuurt een frequentie van 440 Hz uit. Er was destijds wel protest, met name van muziekkenners, dirigenten en componisten, maar het mocht niet baten.

Het punt van 440 Hz is dat die frequentie ons niet dichterbij onze oorsprong brengt, maar er verder vanaf. De geometrische patronen die op een koperen plaat met fijn zand ontstaan onder een frequentie van 440 Hz zijn minder helder dan wanneer je er 432 Hz op loslaat. Wanneer je in geluidsstudio’s een song heel hard op 440 Hz afdraait, rennen mensen met handen op de oren de studio uit. Zo pijnlijk is dat. Hetzelfde volume op 432 Hz afgespeeld blijft verdraagbaar. Als je naar de onder- en boventoonreeksen kijkt van een toonladder opgebouwd rondom 440 Hz begrijp je ook waarom het modderig en onharmonisch klinkt: : 55 - 110 - 220 - 440 - 880 -1760 - 3520 - 7040 - 14080 – 28160. Numerologisch is dat 1-2-4-8-7-5-1-2-4-8.


UITLIJNING MET DE KOSMOS EN JOUW PERSOONLIJKE LEIDMOTIEF

Het gevolg van dit alles is dat de frequenties van de muziek die wij dagelijks horen in feite schadelijk zijn voor ons systeem – hoe mooi die muziek ook is gespeeld of gecomponeerd. Wanneer muzikanten hun instrumenten ietsjes lager zouden stemmen en Itunes een automatische van 440 naar 432 Hz vertaler op alle songs zouden zetten, zouden we waarschijnlijk in een meer harmonieuze wereld leven. 

 

 


 


AANBEVELINGEN

 "Dank je Tijn Touber voor het concert. Ik heb genoten van het verhelderende verhaal, de prachtige muziek en de sfeer die ontstond. Fijn dat je dit de wereld wilt geven. Als je kans krijgt mensen: gaan!"

Evelien Hogeweg


"Geweldig!! Lieve Tijn, many many thanks voor deze bijzondere avond"

Ronith Neamlich


"Het was echt prachtig. Mooie innerlijke heldenreis gemaakt. Herkenning, inzichten en genieten. Aanrader!

Nadine Schartz

 

"Gister avond bij een concert van Tijn Touber geweest. Tijn: wat was het fantastisch! Zoveel potentie. Diepgang in allerlei aspecten. Het zoemt nog lekker na. En Dennis Kivit: jouw slotnummer "Dat is wat het is" heb ik al minimaal 10 keer gedraaid. Waar het vroeger 'Vrij zijn' van Marco Borsato was, is dit m'n volgende hit ;-). Dansend door de keuken :-). Dank jullie wel, bijzondere mannen!"

Sandra de Vos

 

 "Een geweldige avond bij Tijn Touber. Liedjes afgewisseld met spreken over onze Innerlijke reis. Op de achtergrond de opnamen die de Nasa maakte van het geluid van de Kosmos. Heel indrukwekkend en het zat heel goed in elkaar. Tijn nam ons mee op reis vanaf het hele begin, door de krochten van donkere plekken weer terug naar het Licht. Echt de moeite waard om er bij te zijn als hij hiermee het land ingaat."

Marja Ruijterman


"Geweldige avond! En weer een stukje lichter!"
 
Jeanette Klompmaker

 "Een avond vol avontuur en als favoriet:
1 wat is je favoriete probleem? En
2 omarm, raak bevriend met je favoriete probleem :-)"
 
Arnold Steenbeek

'Het was heel lief en fijn, een prachtige reis! Dank je wel, ik heb er heerlijk van genoten en thuis gekomen badend in licht en liefde.'

Afke Reijenga

"Stilte zoeken in het oog van de storm.... Zo begon de mooie avond met verhaal en muziek van Tijn Touber en Dennis Kivit. Geen idee of er een hogere kracht aan het werk was, ik moest daar blijkbaar zijn vanavond. Het werd een reis naar het licht in 8 stappen, volgens de monomythe van Joseph Campbell. "Als je naar het licht wilt, moet je je schaduw meenemen". Dank Tijn en Dennis voor deze bijzondere ervaring."

Linda

'Wat een fantastische avond hebben jullie mij bezorgd! Ik had geen idee, dat ik het zò naar mijn zin zou hebben bij jullie, die echt mijn taal spreken! Mijn huidcellen voelen nog steeds aan als sprankelende bubbels zoals je in spa rood kunt waarnemen. Als ik me erop richt dan zie ik ze gevuld met helder licht waarin de kleuren van de regenboog zichtbaar zijn.'

Elly

Gisteren was ik bij een prachtig huiskamer concert van Tijn Touber. Een concert met meditatie en muziek aan de hand van het boek 'De reis van de held (The Hero's Journey) van Joseph Campbell, over de stappen naar verlichting. Stappen op weg naar verlichting zijn: out of the comfortzone, de wake up call (die komt meestal in 3 voud), de afdaling in de onderwereld (in jezelf), het gevecht met de draken en demonen, het omarmen van je tijger, de schat vinden daar waar je struikelt en die 'graalervaring' leven hier op aarde. Become a Master of two worlds: a cosmic dancer.

Saskia Beugel